Ulike grener innen sykling

428423077_6e4fe82544Sykling er en sport som har blitt utbredt over hele verden, både innen hobby og innen konkurranser. Det er en sport som mange er interessert i og som flere velger å starte opp med. Sykling er en utrolig god måte å trene på og er en flott måte å kombinere trening med for eksempel en oppdagelsestur. Sykling er blitt så utbredt at det faktisk finnes flere ulike grener innen sykling.

Landeveissykling

Landeveissykling er kanskje den mest vanlige grenen innenfor sykling. Det er denne typen sykling man ofte ser når man kjører på landeveier og ser syklister som peser på i en lang rekke langs veien. Innen landeveissykling så er det ofte satt opp sykkellag som sykler sammen, eller i det minste mindre grupper som legger ut på en lengre tur sammen.
En vanlig tur innen landeveissykling vil ligge på rundt 200 km og det mest vanlige er at man starter opp på turen samlet i en gruppe. Det finnes så klart noen unntak og i landeveissykling så vil det være tempoetapper. Det vil si at turen starter opp på samme måte, hvor syklistene er samlet i en gruppe, men turen vil da foregå i et mye raskere tempo og vil være på en strekning på rundt 50 km.
Det finnes en veldig kjent konkurranse innen landeveissykling og det er så klart Tour de France, som har blitt arrangert helt siden 1903.

Terrengsykling

En annen gren innen sykling er terrengsykling. Det er den type sykling som ikke foregår langs en vei men som heller foregår over små stier og ulent terreng. Det finnes også oppsatte løyper som kan brukes innen terrengsykling. Det kalles rundbaneritt. Sykler man rundbaneritt så vil man sykle på en oppsatt løype som da vil bestå av ulikt terreng, som da vil gå både nedover og oppover.

En annen gren som man kan finne innen terrengsykling er det som kan kalles utforsykling. Utforsykling er en form for sykling som virkelig får i gang adrenalinet hos syklisten. Det er den form for sykling som foregår utover bratte bakker og stup og går gjerne i en bratt løype nedover. Disse løypene er også ofte satt opp på ulent terreng, slik at det er viktig å følge med på hvor man lander og hva man sykler over. Løypene eller stiene som man sykler på når man sykler utfor kan være satt opp i skogsterreng, på grusveier eller stier, eller også i byterreng. Hvis man finner en slik løype på byterreng så vil den trolig være satt opp over trapper, med asfaltgrunnlag og inn i tette smug.

Banesykling

En form for sykling som mange ikke tenker over kan være populært er banesykling. Det er en form for sykling som gjerne foregår inne, hvor man vil finne en spesialbygget bane. Denne type bane blir ofte kalt velodrom og er en bane som er bygget spesielt for sykling. Man kan finne en mengde forskjellige baner som blir brukt innen banesykling. Fellesnevneren på disse vil være at de alle er kortere enn landeveisløypene.