Spinning

SpinningSpinning er en utmerket treningsform for å styrke både hjertet og beina. Om du ønsker å gå ned i vekt eller trene for neste års sykkelsesong passer spinning ypperlig, i hvert fall hvis du synes løping er gørr kjedelig.

Spinning-timene består normalt av alt fra 10 til 20 deltakere, som alle har fått sin egen sykkel. Instruktøren tar deretter klassen med på en “ride” som inkluderer spurter, klatring, og andre morsomme øvelser som intervaller. Klassene varer vanligvis fra 45 til 50 minutter og er satt til musikk som skal inspirere deltakerne.

La deg inspirere av gruppa

Bortsett fra at gruppen i seg selv gir deg ekstra energi, vil også syklene i en spinning-time gi deg en mye mer effektiv trening enn en vanlig sykkeltur du hadde lagt ut på selv. Grunnen til dette er intensiteten og at syklene i en spinning-time er av høy kvalitet. Spinningsykler er utstyrt med et svinghjul i front som plukker opp hastigheten din, som du styrer med pedalene. Setet og styret er justerbare, slik at du føler at du sitter på en ekte sykkel. Det er en knott under styret som lar deg justere motstanden, noe som gjør sykkelturen lettere eller vanskeligere underveis. Du får følelsen av å sykle på flate veier, opp fjellsider, og ned bakker. Men så er det absolutt ingenting som slår intensiteten av å sykle med andre inne i et rom, som om man konkurrerer med de andre. Og det er absolutt en flott måte å la seg inspirere av andre i gruppa når man trener spinning.

keep calm keep spinningSpinning passer for alle

Spinning er veldig populært og bare det å få en ledig time kan faktisk være en utfordring akkurat når det passer deg. Derfor er det smart å reservere i god tid. Spesielt har spinning blitt populært blant folk som ikke liker å trene i tradisjonell gruppetrening. Her er det ingen kompliserte dansetrinn du må følge, og siden du styrer sykkelen din helt selv, er det heller ingen som legger merke til om du tar det litt pent noen ganger. Trener du spinning alene hjemme, kan du også gjøre andre ting samtidig, som å se på et TV-program eller til og med spille et spill . Spinning passer rett og slett for alle, uansett hvor god form du er i og dette er nok også hvorfor populariteten har økt så mye.

Forbrenning av kalorier

Det er få aktiviteter du får opp forbrenningen av kalorier så høyt som under en spinning-time. Du kan selvfølgelig velge å ha det veldig behagelig, men ønsker man en bedre kondisjon lønner det seg nok å holde følge med instruktøren og resten av klassen. Man har beregnet at under en spinning-time vil du forbrenne ca. 500 kalorier, noe som er svært effektivt på kun 45 minutter.