Gjør spinningen mer morsom

images (1)For mange er treningen en liten dørstokkmil, og det er noe som må endres for å få det norske folk i aktivitet mer eller mindre på heltid. Vi vokser oss større i stedet for sterkere, og halvparten av det norske folk er nå å regne som overvektige. Dermed kan motivasjonsfaktorer blir mer og mer sentrale i å holde folk i gang, og her kommer noen aktiviteter som kan hjelpe deg til å holde formen – denne listen er spesielt viktige dersom du trener hjemmefra!

Vær sosial

Vi snakker da om å prate i telefonen, nemlig ringe bestekompisen og kanskje «svette litt sammen», selv om man er på hver sin kant av landet. Da sparer man litt tid, og det kan være koselig å ha støtte med seg, selv om det blir i form av en stemme i øret. De fleste telefoner har jo høyttaler, og kanskje man enda til kan koble seg opp med video på Skype, så man kan se hverandre og gi en moralsk dytt når det trengs som mest? Teknologiens fremskritt gir oss flere og bedre løsninger etter som årene går.

Fokuser på en film

Star Wars: The Force Awakens..Kylo Ren (Adam Driver) with Stormtroopers..Ph: David James..?Lucasfilm 2015Se en film eller din favorittserie på TV eller PCen, så tenker du ikke så mye over at svetten renner nedover ryggen, at bena kjennes som gele eller tømmerstokker, og du holder ut i lengre tid. Det viser seg i stadig nye undersøkelser at det å fokusere på noe annet enn det man gjør, tar fokuset bort fra handlingen. Det er kanskje mer fornuft i å spinnsykle seg en tur enn å gumle smågodt til den store gullmedalje på sofaen mens man ser en spennende/morsom/romantisk film? Slik kan man ha det moro også mens man lar kroppen jobbe.

Spille spill

Kanskje er du en spillentusiast, som gjerne vil ha det moro med ett eller flere spill på mobilen eller nettbrettet? Stikker du en tur innom på et norsk casino vil du snart se at du med litt flaks kan oppgradere spinningsykkelen – eller kanskje du velger å betale flesk for et medlemskap for å bli med i nærmeste spinninggruppe? Uansett er det morsomt å spille noen runder på Vikings Go Wild eller Big Time Journey mens man trimmer. TV-spill kan kanskje være en utfordring fra sykkelsetet, men ellers har man mange gode spill som er sosiale til bærbare spillenheter også. For den fartsglade kan vi så klart anbefale GTA eller Need for Speed, som i nyere versjoner også finnes til Android og iOS. Dermed har du en pulsøkende aktivitet mens du bygger opp pulsen med tråkkingen!

Utvid dine horisonter

en god bokMed en riktig god bok kan man nå langt – på flere måter enn én! Har man en god bok, er det enklere å holde motet og humøret oppe, og man kjenner ikke så godt etter når man blir trøtt og sliten av treninga. Sykle i vei mens du koser deg med den siste Nesbø-boka, eller kanskje du foretrekker Melissa Darnells vampyr- og heksemiks med uimotståelige undertoner? Uansett er det et hyggelig tidsfordriv mens bena jobber på. Det kan vel hende at lydbok er mer praktisk mens man spinner i vei, men da er det jo enkelt å laste ned en flott bok man kan nyte.