Sykle til jobben – og lag en konkurranse ut av det!

Sykkelen, en fare for samfunnet

Bike_CommuterSyklister kjøper ikke bensin. De har god helse, og går sjeldent til legen. De betaler ikke bompenger. Ikke for parkering heller. Tenk det! Mindre jobb for parkeringsvaktene, mindre jobb for legene, mindre penger til statskassa. Ufyselig, er det ikke? Mener du fortsatt at sykkelen er et godt steg i retning mot en bærekraftig fremtid for planeten og menneskene som befolker den, må vi klappe for deg. For det er fakta – sykkelen er et fantastisk verktøy som trenger minimalt med stell for å gjøre utrolig mye godt. Heldigvis begynner stadig flere nordmenn å oppdage alle godene ved å bruke sykkelen oftere, og vi er sakte, men sikkert på vei til å bli et sykkelland på lik linje med Nederland. Stadig flere sykler til jobben, en perfekt kombinasjon av smart tidsplanlegging og mosjon. Dessverre er det dog fremdeles en god del norske arbeidsfolk som trenger et incentiv for å hive seg på trenden. Hvorfor ikke starte en konkurranse på jobben, med sykling i fokus? Er det én ting vi nordmenn er født med i tillegg til skiene, er det jo konkurranseevnen.

Konkurranse som fremmer sykkelen

Ved å sette opp en konkurranse på arbeidsplassen med sykling til og fra jobb som verktøy, blir det sikkert flere som tar i bruk vår tohjulte bestevenn. Sett opp en turnering eller mesterskap, der den som sykler oftest til og fra jobb i løpet av en viss tidsperiode (et halvår, for eksempel), vinner en spennende premie. Da vil den særegne norske konkurranseevnen aktiveres, og hvis man vil dra det hele litt lenger kan man i tillegg sette opp odds på vinnerne. Så får man enda flere grunner til å delta! Det er ikke alltid like lett å vite hvordan man setter opp odds, men med det store utvalget av casino på nettet kan man raskt lære seg kunsten å balansere oddsen. Slik blir flere med på moroa, og konkurransen vil sikkert tiltrekke seg oppmerksomhet fra andre kontorer i nærområdet. Kanskje starter dere en liten revolusjon med den nytenkende måten å få folk til å sykle mer?

Bruk eksempler

Ved å vise til gode eksempler kan folk få flere incentiv til å kaste seg på sykkelen, og hvem er vel bedre eksempel for det norske folk enn kongefamilien? Mette-Marit veddet med kronprins Haakon om at hun skulle sykle til jobben hvis han brukte Mac-en litt sjeldnere – et veddemål hun tydeligvis tapte. Så i en lang stund syklet hun til slottet. Hvor kult er ikke det, hvor mange mennesker inspirerte hun ikke? Hva med deg, når skal du la bilen stå i garasjen?