Norsk involvering i sykkelsporten

tour-de-franceNorge har lange tradisjoner innen sykkelsporten. Helt siden Knut Knudsens deltakelse i Tour de France i 1975 har vi hatt deltakere med hvert år, og aldri før har vi vært så sykkelinteresserte som nå.

Knut Knudsen var vår første deltaker i verdens største sykkelløp Tour de France. De senere år har vi benket oss foran TV-skjermen og sett syklister som Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen spurte inn til etappeseire. Årets store håp er Alexander Kristoff, som har to etappeseire fra før.

På nettet har vi fått også flere spennende sykkelspill i takt med at sykling har blitt mer populært, og en spilleautomat som har skilt seg ut i år er spillet Pedal Power. Dette har blitt et veldig populært tilbud på kasino online, som man kan lese om på denne linken.

Vi husker Thor Hushovd vant den grønne trøya i både 2005 og 2009. For å vinne denne trøya må man være den beste spurteren. I de forskjellige etappene er det lagt inn egne spurte-konkurranser, hvor man samler poeng. Den som sammenlagt har gjort det best i disse interne spurtene får også da flest spurte-poeng. Den med flest poeng når syklistene ankommer Paris og Champs-Élysées vinner til slutt den grønne trøya. Årets Tour de France starter i Utrecht i Nederland 4. juli og den 26. og siste etappe er 26. juli.

Men Tour de France er ikke det eneste løpet som finnes for syklister, selv om det kanskje virker sånn. Vi har også hatt en gullvinner i rundbanesykling – Gunn-Rita Dahle Flesjå vant dette for oss i 2004. Med alle våre naturstier ville det vært naturlig at det var denne grenen norske syklister fokuserte mest på, men landeveissykling er fremdeles det mest populære valget.