Cyclo-Cross – Sykkelcross

cykel5Sykkelcross er for de sykkelentusiastene som synes det å sykle på landeveiene hele sommeren blir for kjedelig. Men, nå har endelig sporten fått en opptur og årets NM er snart underveis, hvor det går rykter om at Edvald Boasson Hagen kanskje stiller til start.

Norgescupen i sykkelcross starter andre helgen i oktober og antall deltakere har aldri vært så høyt som i år. Det ser ut til at også landeveissyklistene har fått opp øynene for sporten, som kan beskrives som litt mer variert enn å langs veiene. Her må du nok belage deg på å bære sykkelen i noen deler av løypa.

En gammel sport

For de fleste er kanskje sykkelcross et ganske så nytt begrep, men det første mesterskapet ble arrangert i Paris allerede i 1902, altså året før den aller første utgaven av Tour de France. Verdenscuppen i sykkelcross varer mellom oktober og januar, mens Norgescupen da varer fra oktober til november. Høydepunktet her til lands er NM som i år arrangeres i Svelvik i november. Det er her sporten håper at flere landeveisryttere og andre idrettsutøvere stiller til start. Du kan også allerede nå tippe på hvem du tror vinner hos et av de mange bettingsidene du finner hos http://www.norske-spillautomater.com/. Favorittene ser ut til å være nevnte Edvard Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug. Sistnevnte har hele to NM titler fra før.

Krever god kondisjon

Det å være god i sykkelcross krever at man trener allsidig, for her er det snakk om harde løyper som går både opp og ned. Konkurransene varer i mellom en og to timer, i en utfordrende løype som ikke alltid er like lett å sykle på. Man må belage seg på å bære sykkelen i de verste partiene. Dette krever en god kondisjon, men vil passe idrettsutøvere som holder på med andre ting enn sykling også.