Beste norske syklister gjennom tidene


Norge er kjent for å ha mange gode syklister som har nådd godt opp internasjonalt. Men hvem var egentlig regnet som noen av de beste?

 

Norge har de siste 20 årene hatt en god del gode syklister i internasjonal sammenheng, og det kommer stadig nye talenter til. Sykling er en krevende sport som krever mye, og de forskjellige rittene kan også være ganske farlige. Et av de mest kjente rittene er Tour De France, hvor Lance Armstrong uten tvil har vært den som har regjert mest. Men vi har også hatt en del nordmenn med der, og de har gjort det veldig bra. Men om du er en av de som liker å tippe på spilleautomater eller kanskje spillesider på nettet, kan det være greit med litt kunnskaper om noen av de beste norske syklistene.

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen er kjent navn for de fleste i Norge i dag, men ikke bare på grunn av syklingen. Han har også gjort en god karriere i Tv2 med programmer som På hjul med Dag Otto og Tv 2 Sporty. Han har også vært med i NRK sitt Mesternes Mester, hvor han vant i 2009. Han er utdannet politi og fallskjermjeger, men på grunn av en ulykke spådde legene at han antageligvis aldri ville kunne bruke benet igjen. Men det har ikke stoppet han fra å hverken gå eller sykle profesjonelt.

 

Når det kommer til hans karriere på sykkelen, så har han hatt en god del prestasjoner som har vært veldig bra. Han har deltatt i Tour De France 8 ganger, hvor han ble den første nordmannen til å vinne en etappe da han vant en fjelletappe i Luz Ardiden i 1987. Han har vært norgesmester to ganger, og han har hentet hjem en bronse i OL i Los Angeles i 1984. Med andre ord så har han en lang og god karriere bak seg.

Thor Hushovd

Et av de mest kjente norske navn i sykkelritt de siste årene har uten tvil vært Thor Hushovd, som begynte å sykle profesjonelt i 2000 for laget Crédit Agricole til 2008. I løpet av karrieren har han blitt verdensmester i landeveissykling i Geelong i Australia i 2010. Han har ikke mindre enn ti etappeseire i Tour De France fra 2003 til 2011 og vant den grønne trøya i 2005 og 2009. I fra 2003 til 2011 var han også en av de fem beste i poengkonkurransen.

Alexander Kristoff

Kristoff er en av våre beste aktive syklister nå og han ble profesjonell fra 2010 hvor han syklet for BMC Racing Team. I 2012 gikk han over til Team Katjusja, som er et russisk lag. Han ble første nordmann til å finne Flandern Rundt i 2015 og han deltok i OL i 2012, hvor han dro hjem med en bronsemedalje. I 2014 hadde han også to etappeseire i Tour De France. Han ble norgesmester i Landevei i 2007 og 2011. I 2017 har han blant annet vunnet 3 etapper i Tour of Oman og andre etappen i Tredagers i De Panne. De siste årene har han vunnet flere etapper i Tour Des Fjords, Tour og Norway, Tour De France og Arctic Race of Norway.

Edvald Hagen

Hagen sykler for det sørafrikanske teamet UCI WorldTour laget Team Dimension Data. Han har også syklet for det godt kjente laget Team Sky i hele 5 sesonger. Hans spesialitet er som temporytter og sprinter men han er også god som brosteinsrytter og bruddrytter. Han har blitt norgesmester i Landevei og tempo ikke mindre enn 11 ganger tilsammen. Han har to etappeseire i Tour De France, og 1 etappeseier i Giro d’Italia.